Stichting Artsen voor Kinderen,

werkt aan een betere kwaliteit van leven voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte of beperking. Met praktische, innovatieve projecten die zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Cbf keurmerk
Anbi geregistreerd

Een paraplu van projecten

Het werk van Artsen voor Kinderen ligt op het grensvlak van zorg en welzijn en strekt zich uit over meerdere projecten. Zoals Fitkids, een speciaal fitness- en oefenprogramma, of de Cyberpoli, een online platform waar jongeren informatie kunnen vinden, elkaar kunnen ontmoeten en vragen kunnen stellen aan een panel van medisch behandelaars en ervaringsdeskundigen. Ook is er het project Geld&ik voor kinderen die in Nederland in armoede of met weinig geld moeten leven. Daarnaast hebben we een uitgebreide webshop met zelf vervaardigd informatiemateriaal (boeken, cd-roms en films) over de belangrijkste chronische ziektes en aandoeningen.

Bij Artsen voor Kinderen hebben de kinderen zelf een belangrijke stem. We luisteren naar ze en betrekken ze bij de uitvoering van onze projecten. Hiermee willen wij de participatie van kinderen in de zorg vergroten. Ook werken we nauw samen met de ouders, patiëntenverenigingen, artsen en andere hulpverleners.

Voor kinderen

Cyberpoli

Veilig en eenvoudig vragen stellen aan deskundigen, contact met lotgenoten en heel veel informatie over jouw aandoening.

Veel kinderen en jongeren met een chronische ziekte lopen rond met vragen over hun ziekte die zij niet aan hun behandelaar hebben kunnen vragen. Of ze willen gewoon nú iets weten over het leven met hun ziekte en het volgende poli bezoek staat pas gepland over een maand.

Meer informatie  Naar Cyberpoli.nl

Fitkids

Sporten is leuk en gezond, juist met een aandoening. Met Fitkids kun je goed van start gaan!

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.

Meer informatie  Naar Fitkids.nl

Nieuws

Tunturi per 1 januari 2022 trotse partner van Stichting Fitkids

01/02/2022

Iedereen heeft evenveel recht op het kunnen beoefenen van sport. Ook als je een beperking hebt of anderszins 'buiten de boot' valt.Tunturi gelooft net als Stichting Fitkids dat sport en bewegen een wezenlijke bijdrage levert aan een ieders welzijn. Daarom is Tunturi per 1 januari 2022 trotse partner van Fitkids. Met deze samenwerking gaan zij Fitkids ondersteunen.

Lex Winkler bij Koffietijd

31/01/2022

Donderdag 27 januari zat Lex Winkler, directeur van Artsen voor Kinderen op de bank aan de koffie en vertelde in het programma 'Koffietijd' over de Cyberpoli.

Nieuwe poli huilbaby's

23/12/2021

Nieuwe poli! Huilbaby's. Als een baby onder de vijf maanden heel vaak of lang achterelkaar huilt zonder een duidelijke oorzaak, noemen we dit overmatig huilen.

Nieuwe poli vroeggeboorte

17/11/2021

Een zwangerschap die tussen de 37 en 42 weken duurt, noemen we een voldragen zwangerschap. Als een zwangerschap minder dan 37 weken duurt, spreken we van een vroeggeboorte of prematuriteit.

Geweldig nieuws!

30/03/2021

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij heeft Stichting Artsen voor Kinderen een fantastische bijdrage gehad waarmee wij de Cyberpoli de komende drie jaar kunnen opschalen.

De Cyberpoli is vernieuwd!

14/12/2020

De Cyberpoli heeft een grote verandering ondergaan! Natuurlijk biedt de website je nog steeds alle mogelijkheden die je gewend was, maar vanaf nu staat alle informatie over jouw aandoening veel overzichtelijker op de site en meer! Animaties, interviews, thema's en medische informatie zijn duidelijker weergegeven in een rustige omgeving, waardoor het gemakkelijker is om de informatie die je zoekt te lezen en te bekijken. Op iedere poli kun je informatie vinden over een of meerdere aandoeningen. Zo kun je bij jeugdreuma bijvoorbeeld ook lezen over andere auto-immuunziekten zoals de ziekte van Kawasaki of sclerodermie.

Kinderarts Albertine Donker promoveert!

21/10/2020

Kinderarts Albertine Donker promoveerde op 8 september jl aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Een hele knappe prestatie!

Nieuwe Cyberpoli Trombose

08/04/2020

Er is weer een nieuwe cyberpoli gelanceerd: Trombose. Lees de interviews, de uitgebreide medische informatie of stel een vraag aan één van de deskundigen op de nieuwe cyberpoli over Trombose.

Het coronavirus

23/03/2020

Zo nu en dan zullen we belangrijke boodschappen van ziekenhuizen en medische specialisten over het Corona virus en de gevolgen ervan plaatsen op onze sites ter informatie.

Fitness-en oefenprogramma Fitkids

14/11/2019

Promotie Elles Kotte, bewegingswetenschapper. Vandaag ,14 november 2019, promoveert Elles Kotte, bewegingswetenschapper bij Stichting Artsen voor Kinderen en Stichting Fitkids, op ons project Fitkids, met de titel ‘Creëren van mogelijkheden voor kinderen en adolescenten met een chronische ziekte of beperking’.

Nieuwe Cyberpoli Hersentumoren gelanceerd

11/11/2019

Er is weer een nieuwe cyberpoli gelanceerd: Hersentumoren. Lees de interviews, de uitgebreide medische informatie of stel een vraag aan één van de deskundigen op de nieuwe cyberpoli over Hersentumoren.

Nieuwe poli HAE

28/03/2019

Hereditair angio-oedeem (HAE) is een zeldzame erfelijke aandoening die aanvallen van zwellingen veroorzaakt.

Nieuwe poli ASS (autisme)

30/10/2018

ASS is de afkorting van autismespectrumstoornis.

Cyberpoli goede doel van Gijs van Lennep Legend Rally 2018

28/08/2018

Zondag 26 augustus werd de 8e editie van de Gijs van Lennep Legend 2018 gereden, met als doel geld op te halen voor het goede doel.

Kees Gerritsen geridderd

27/04/2018

Dit jaar is Kees Gerritsen, de secretaris van het bestuur van stichting Artsen voor Kinderen, op het Stadhuis te Bilthoven geridderd als blijk van waardering voor zijn werk voor Artsen voor Kinderen.

Nieuwe poli intersekse & DSD

30/01/2018

Als je een variatie in je geslachtelijke of geslachtschromosomale ontwikkeling hebt, spreken we van DSD (disorder/differences in sex development), en soms van intersekse.

Testers gevraagd!

28/08/2017

Ben je ouder dan 13 en jonger dan 21 en heb je een chronische ziekte, let dan op!

Sponsor Sophie naar Santiago

27/03/2017

Sophie Gulickx gaat voor Stichting Fitkids een grote uitdaging aan. Vanaf 1 mei zal zij een tocht van 860 kilometer te voet gaan afleggen naar Santiago de Compostella.

Interview met Peter van Rijen (60), neurochirurg, en Janine Ophorst (40), verpleegkundig specialist epilepsiechirurgie.

20/03/2017

"Epilepsiechirurgie is vaak heel effectief, het loont patiënten hier goed over voor te lichten."