Nieuws

Nieuwe poli Buikpijn!

26/04/2024

Nieuwe poli Buikpijn! Buikpijn komt vaak voor bij kinderen en jongeren. Buikpijn kan door verschillende oorzaken ontstaan en voor iedereen anders aanvoelen. En waar de buikpijn vandaan komt, is ook niet altijd even duidelijk.

Lees verder


Artsen voor Kinderen ontvangt bijdrage voor armoedebestrijding onder kinderen

26/02/2024

Meer risico op armoede voor kinderen met een chronische ziekte Ziekte en armoede gaan vaak met elkaar samen. Zo vergroten chronische ziektes bij kinderen de kans op armoede signifi­cant. De sociale en economische impact van ziektes op een gezin is enorm. Artsen voor Kinderen ontvangt een bijdrage van 450.000 euro dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij. Met deze fantastische bijdrage kan Stichting Artsen voor Kinderen de komende drie jaar grote stappen zetten in de bestrijding van armoede veroorzaakt door chronische ziektes.

Lees verder


Media besteed aandacht aan nieuwe directeur Michel Weijerman

14/02/2024

Verschillende kranten zoals het Leidsch Dagblad en de Telegraaf hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan de aanstelling van Michel Weijerman als nieuwe directeur van Stichting Artsen voor Kinderen. Uiteraard werd daarbij ook nog stil gestaan bij Michels vorige werk als kinderarts, met name voor kinderen met downsyndroom, maar nu ligt de focus van Michel op de projecten van Artsen voor Kinderen.

Lees verder


Nieuwe directeur Artsen voor Kinderen

21/12/2023

Na zich drieëntwintig jaar te hebben ingezet voor Stichting Artsen voor Kinderen, neemt Lex Winkler afscheid als directeur.  Per 1 januari 2024 neemt kinderarts Michel Weijerman het stokje van hem over.   

Lees verder


Nieuwe Cyberpoli’s dankzij de Postcodeloterij

05/07/2023

Dankzij de bijdrage van de Postcodeloterij in 2021 hebben we inmiddels maar liefst 5 nieuwe Cyberpoli’s kunnen toevoegen! Maar we zijn er nog niet, we gaan nog even door! Daar zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar voor en hopen de samenwerking nog lang voort te kunnen zetten!

Lees verder


Nieuwe poli Bloedplaatjesaandoeningen

30/06/2023

Nieuwe poli Bloedplaatjesaandoeningen! Als je te weinig of niet goed werkende bloedplaatjes in je bloed hebt, dan kan je hier veel last van hebben, maar dat hoeft niet.

Lees verder


Nieuwe poli Hoofdpijn

07/04/2023

Nieuwe poli Hoofdpijn! Waar je hoofdpijn vandaan komt, is niet altijd makkelijk te verklaren. Je hersens zelf zijn vreemd genoeg gevoelloos. Verschillende problemen kunnen de hoofdpijn veroorzaken.

Lees verder


Tunturi per 1 januari 2022 trotse partner van Stichting Fitkids

01/02/2022

Iedereen heeft evenveel recht op het kunnen beoefenen van sport. Ook als je een beperking hebt of anderszins 'buiten de boot' valt.Tunturi gelooft net als Stichting Fitkids dat sport en bewegen een wezenlijke bijdrage levert aan een ieders welzijn. Daarom is Tunturi per 1 januari 2022 trotse partner van Fitkids. Met deze samenwerking gaan zij Fitkids ondersteunen.

Lees verder


Lex Winkler bij Koffietijd

31/01/2022

Donderdag 27 januari zat Lex Winkler, directeur van Artsen voor Kinderen op de bank aan de koffie en vertelde in het programma 'Koffietijd' over de Cyberpoli.

Lees verder


Artsen voor Kinderen bij Koffietijd op 27 januari

26/01/2022

Donderdag 27 januari zal Lex Winkler, directeur van Artsen voor Kinderen aanschuiven aan de koffietafel en vertellen over de Cyberpoli. Tussen 10u en 11.10u is Lex te zien bij het ochtendprogramma 'Koffietijd' met Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau op RTL4. Allemaal kijken dus!

Lees verder