Cyberpoli

Over de Cyberpoli

De Cyberpoli is een interactieve internetpolikliniek voor kinderen en jongeren met een chronische aandoening of beperking. Een vraagbaak en ontmoetingsplek waar ze informatie over hun ziekte kunnen halen, in contact kunnen komen met andere kinderen en (anoniem) vragen kunnen stellen aan een panel van medisch behandelaren en ervaringsdeskundigen.

Op dit moment telt de Cyberpoli 33 chronische aandoeningen en meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Uit onderzoek (2012, 2015) blijkt dat kinderen en jongeren vooral op zoek zijn naar informatie over hun aandoening en naar mogelijkheden om ervaringen te delen met anderen. Met de informatie en emotionele steun die ze ontvangen van het panel kunnen ze een belangrijke stap zetten naar meer eigen verantwoordelijkheid bij de behandeling van hun aandoening. Zowel ouders als behandelaars zijn van mening dat de Cyberpoli de zorg compleet maakt.

Informatievoorziening

Medische animaties, interviews, thema’s, de Cyberpoli staat per aandoening vol met informatie. Van de microscopische details van je ziekte tot het omgaan met een aandoening.

Lotgenotencontact

Een panel van (ervarings)deskundigen zit klaar om vragen te beantwoorden van jongeren. Ook s’avonds, ook in het weekend.

Stellen van vragen

De Cyberpoli is ook een sociaal platform. Interactie onderling met lotgenoten geeft extra hulp.

 

Medische teksten

Al onze medische teksten zijn geschreven door kinderartsen en worden gecontroleerd door experts uit academische ziekenhuizen. Onze medische informatie is daarom zeer up to date en betrouwbaar.

 

 

Interviews met medische behandelaars

In de interviews komen alle belangrijke kenmerken van chronische ziektes of aandoeningen aan de orde; van klinische verschijnselen tot de nieuwste behandelmethodes.

 

 

Interviews en films met jongeren en hun ouders

In de filmportretten en interviews wordt een realistisch beeld gegeven van hoe het leven met een chronische ziekte eruitziet en hoe het is om ermee te leven.

 

 

Medische animaties

In de animaties worden met duidelijke tekeningen en ingesproken teksten ingewikkelde medische aandoeningen voor iedereen inzichtelijk gemaakt.

 

 

De Cyberpoli is altijd beschikbaar, veilig en gebruiksvriendelijk. De site is van grote waarde voor chronisch zieke jongeren. Dit blijkt ook uit onderzoek van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

App

Naast de website is er ook een Cyberpoli app voor telefoons en tablets. Deze app is gratis verkrijgbaar voor iPhones en iPad's in de Apple Store en voor Android telefoons en tablets in de Google Play Store.